Project 1950-1

Designer: Emily Blonigen / Mark Benzell
Home Style: Other
Design Style: Craftsman: Craftsman
Project Completion Date: October 4, 2012

Owners of this Shoreview home needed to update their kitchen to better fit their families sustainable life style. By removing two walls and adding a South facing bay window, the new space feels bright and inviting. The spacious kitchen allows for multiple persons to be in the kitchen comfortably without stepping on anyone’s toes. Adding functionality and seating space, the new island also provides additional counter space for food prep. The island features an open book shelf for cook books and two pull out drawers that hide both trash and recycling receptacles. Keeping with the earth-conscious theme, the homeowners chose recycled glass countertops in two contrasting color selections. The kitchen and dining were highlighted with energy star rated blue accent pendants and sleek ceiling fan. New oak hardwood floors were installed on the main level and stairs that bring warmth into the space. The entry way was refreshed with new natural Marmoleum flooring that accent the colors of the kitchen. The homeowners now have a home they will be able to enjoy for many years to come.